198 West 21th Street, Suite 721
Email: hello@yourdomain.com

The Content Boutique

Je hebt besloten online te gaan met jouw bedrijf, YAY! Er zijn natuurlijk al heel veel bedrijven actief op het internet dus je kunt maar beter creatief zijn voor het verzinnen je domeinnaam. Het bedenken van je domeinnaam zou eigenlijk hand in hand moeten gaan bij het creëren van je bedrijfsnaam. Start dus zo vroeg mogelijk met het brainstormen over jouw Business name! Hier geven we je 5 tips voor het kiezen van de beste domeinnaam voor jouw business.

kiezen domeinnaam     website live

Blijf hangen

Een korte & pakkende naam is ideaal! Een vuistregels is om het bij 1-3 woorden te houden. Mocht je toch echt graag een langere naam willen gebruiken bedenk dan goed of het voor je klanten gemakkelijk te onthouden en te schrijven is. Bekijk ook naar alle synoniemen voor je woordkeuze, misschien staat daar wel een pakkender woord tussen.

Dot.com

Het vinden van een beschikbare .com domeinnaam kan nog wel eens lastig zijn omdat dit de meest gebruikte domein is. Wil je niet afwijken van je naam maar is de .com al in gebruik bekijk dan of er andere opties zijn zoals .nl, .amsterdam of .co. Wanneer je ziet dat de domeinnaam niet actief is kun je altijd de eigenaar van het domein een bericht sturen om te vragen of je het domein kunt overnemen. Op SIDN kun je kijken op welke naam de .nl registratie staat en bij ICANN WHOIS kun je de overige domeinnamen checken.

Jouw naam

Je kunt ervoor kiezen om je eigen naam te gebruiken. Dit is wel afhankelijk van wat voor bedrijf je wilt gaan opbouwen. Wanneer je het antwoord op de volgende vragen ‘ja’ is kun je overwegen om jouw eigen naam te gebruiken. Je bent een expert in de branche waarin je werkzaam bent? Je bent niet van plan om je naam te veranderen (denk aan trouwen)? Je merknaam draait om jou en je persoonlijkheid?

Wees creatief

De meeste makkelijke domeinnamen zijn al in gebruik maar je kunt altijd creatief zijn met woorden. Plak bijvoorbeeld woorden aan elkaar (MySpace), maak een nieuw woord door 2 sterke woorden aan elkaar te plakken (Netflix) of laat medeklinkers weg (Tumblr). Zolang het maar makkelijk te schrijven en te onthouden is, zit je goed!

Gebruik de juiste Tools

Er zijn natuurlijk diverse tools voor het uitzoeken van een domeinnaam. Maar het bedenken van een bedrijfsnaam blijft lastig en daarom heeft Shopify een fantastische tool namelijk de Business Name Generator. Het enige wat je hoeft te doen is een woord dat je graag ziet terugkomen in je Business Name in te voeren en dan rollen er een paar verassende creaties uit.

domeinnaam bedenken

comments
post a comment