198 West 21th Street, Suite 721
Email: hello@yourdomain.com

The Content Boutique

Instagram Bio? Wat is het en waar moet je op letten om een verpletterende indruk te maken?
Dat lees je in deze blog met praktische tips om beter te kunnen scoren met je Instagram Bio.

Een Instagram Bio is het inleidende verhaal (150 leestekens) op je Instagram pagina waarin je kunt vertellen wie je bent en wat je doet. Dit is de eerste indruk van je pagina en daarom heel belangrijk om een krachtig verhaal neer te zetten.

#TIP 1: Geef je BIO een krachtige titel

De titel van je Instagram pagina komt direct onder je profielfoto. In dit geval is The Content Boutique de titel van de pagina. Voor een persoonlijke pagina zou ik adviseren om je expertise achter je naam te vermelden bijvoorbeeld:
Marieke | Content Creator.

#TIP 2: Gebruik Emoticons

Emoticons zijn heel herkenbaar en geven meer structuur aan je Bio. Aangezien de meeste mensen visueel zijn ingesteld is dit een mooie manier om de aandacht te trekken. Wil je graag duidelijk aangeven waar je bedrijf gevestigd is? Geef dit dan aan met een Pin-emoticon. Wil je aangeven wat je volgende reizen zijn? Gebruik dan een palmboompje of vliegtuigje. Wees creatief!

TIP 3: Contact & adresgegevens

Een goede bio is niet compleet zonder een duidelijke verwijzing naar je contact en adresgegevens. Zorg dat je deze helemaal volledig ingevuld hebt. En mocht je een winkel hebben dan is het natuurlijk slim om deze toe te voegen zodat je bezoekers met één druk op de knop kunnen shoppen.

TIP 4: Zet alles onder elkaar

Niets zo storend als dat alle tekst van je bio krioelt voor de ogen. Om de tekst netjes onder elkaar te krijgen plaats je de tekst eerst in je notities. Hierna kun je het eenvoudig knippen en plakken in je profiel.
instagram bio notities

TIP 5: Verwijs naar je aanbod

Een duidelijke call to action in je Instagram Bio kan direct verkeer en sales opleveren. Kleine moeite wat je veel conversie kan opleveren. Heb je moeite met het verzinnen van een call to action? Kijk dan eens rond bij andere Instagram accounts voor inspiratie en geef er je eigen draai aan. Want ook hier geldt weer dat uniek zijn the key to succes is.

Met deze 5 tips schrijf je in no time een unieke Instagram Bio… Heb je nog vragen of hulp nodig laat hieronder gerust een reactie achter.

comments
post a comment