198 West 21th Street, Suite 721
Email: hello@yourdomain.com

Online Marketing

Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn, ze zijn niet meer weg te denken als onderdeel van de online marketing strategie. We swipen, liken, taggen en delen wat af! En onder deze likers en volgers bevindt zich ook jouw doelgroep. Daarnaast heeft elk social-mediakanaal haar eigen doelgroep.

Social strategie & planning

Op welke dag plaats je een nieuwe post en welk tijdstip is het beste om jouw doelgroep te bereiken? Welke Social Media kanalen passen er eigenlijk bij jouw doelgroep? Allemaal zaken die we vastleggen in een Social strategie & planning!

Social Media advertenties

Je denkt op Facebook een topper van een advertentie te hebben geplaatst maar je advertentiebudget is al weg voordat je met je ogen hebt geknipperd. Een herkenbaar verhaal voor velen wat zo zonde is! Om een converterende advertentie op social media te plaatsen heb je de juiste kennis nodig. Alles draait om hoe jij de gewenste doelgroep kunt targetten

Zijn jouw Social Media toe aan een upgrade?

KAN IK VIA SOCIAL MEDIA MEER KLANTEN BEREIKEN?

Absoluut! Wanneer je de uitstraling van je Social Media zo aanpast zodat jouw doelgroep zich aangesproken voelt tot jouw kanaal. Social Media kunnen je omzet tot wel 50% vergroten.

IK HOOR VEEL OVER ENGAGEMENT, WAT IS DIT PRECIES?

Je ziet ze veel voorbij komen profielen met duizenden volgers en maar 100 likes op een foto en nauwelijks reacties. Meestal zijn dit accounts met gekochte volgers. Hier heb je dus precies niks aan. Engagement oftewel betrokkenheid, bereik je alleen door de content precies af te stemmen op jouw doelgroep.

IK VIND HET BIJHOUDEN VAN SOCIAL MEDIA VEEL WERK KAN IK HET VOLLEDIG UITBESTEDEN?

Met runnen van een eigen business komt het bijhouden van Social Media vaak op een laag pitje te staan. Zonde want het is een gemiste kans om je doelgroep effectief te bereiken. Daarom heeft The Content Boutique diverse social abonnementen waardoor je er zelf geen omkijken meer naar hebt en je volledig op jouw vakgebied kunt focussen.

KAN IK HULP KRIJGEN BIJ HET ADVERTEREN OP SOCIAL MEDIA?

Jazeker! Adverteren op Social Media is een slimme en snelle manier om meer bezoekers naar je website of profiel te krijgen.

WE HEBBEN ZELF EEN ADVERTENTIE OP INSTAGRAM & FACEBOOK GEPLAATST MAAR DIT HEEFT NIKS OPGELEVERD, HOE KAN DIT?

Dit horen we helaas heel vaak en ontzettend zonde van het advertentiebudget. Er zijn een aantal factoren die kunnen veroorzaken waardoor een Social Media advertentie niet converteert. Een belangrijke oorzaak is meestal dat de doelgroep selectie niet goed is afgestemd. Daar kunnen we je goed bij helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

ZIJN SOCIAL MEDIA EEN HYPE?

Ken je die mensen die zeiden: “dat internet waait wel over”? Ik weet zeker dat mensen de verbinding zullen blijven zoeken via sociale netwerken of dit over 20 jaar nog steeds het nu zo populaire Facebook en Instagram zijn, dat zal de tijd leren. Het enige wat ik nu kan adviseren is om mee te gaan met de stroom of liever nog voorop te lopen.

WELK PLATFORM MOET IK GEBRUIKEN?

Dit hangt helemaal af van welke doelgroep je wilt bereiken. Voordat we met Social Media Marketing aan de slag gaan brengen we eerst in kaart welke doelgroep erbij jouw business past. Hieronder de meest gebruikte Social Media en daarbij behorende doelgroep:

 

LinkedIn: vooral zakelijke markt is hierop actief. Perfect wanneer je in de business to business actief bent.

Facebook: dit platform heeft ondanks de afname in gebruikers een enorm groot bereik er zijn in 2019, 10,1 miljoen gebruikers in Nederland actief.

Twitter: heeft een heel uitlopend publiek. Het is een fijn platform om nieuwsberichten te verspreiden. Mocht je nu nog niet actief zijn op Twitter dan zou ik er ook niet meer aan beginnen en de focus op een ander kanaal leggen.

Instagram: op dit moment het hardst groeiende Social Media platform. Met name onder de jongeren. Veel creatievelingen zijn actief op Instagram. In 2019 heeft 4,9 miljoen actieve gebruikers in Nederland.

Pinterest: vaak een vergeten kindje maar het werkt heel goed voor het delen van inspiratie en rechtstreeks verkeer naar je website te krijgen. Er zijn voor het grootste gedeelte vrouwen actief op Pinterest.

YouTube: is growing en growing. YouTube is eigenlijk het nieuwe televisie kijken. In 2019 zijn er 8,7 miljoen Nederlanders actief op YouTube en is het na Instagram het hardst groeiende platform.

We helpen je heel graag bij het kiezen van de juiste kanalen. Neem contact met ons op.

HEB IK SOCIAL MEDIA ECHT NODIG?

Wanneer je jouw business wilt laten groeien en online actief bent kun je echt niet meer om Social Media heen. En waarom zou je dat ook willen? Het ergste wat je kan gebeuren is dat je meer klanten krijgt! 😀