198 West 21th Street, Suite 721
Email: hello@yourdomain.com

The Content Boutique

Vaak krijg ik van klanten de vraag wat de voor- en nadelen zijn van WordPress. Top inspiratie dus om er een blog over te schrijven. In 2003 is de eerste blog in WordPress gebouwd. De websites waren in het begin vrij basic en volledig ingericht op het bloggen. Als snel kwam daar verandering in en werden veel websites voor bedrijven in WordPress gemaakt. Door de grote populariteit zijn er veel plugins beschikbaar gekomen die jou net dé oplossing kunnen bieden die je voor je website nodig hebt. Maar voordat ik in al mijn enthousiasme de voordelen ga onthullen komt hier mijn lijstje met voor- en nadelen.

Voordelen:

  • Het eerste dat ik wil benadrukken is dat WordPress heel gebruiksvriendelijk is. Je kunt hier als beginner al snel zelfstandig mee uit de voeten. Het bijhouden van je eigen website is dus met een beetje kennis uitstekend te doen.
  • Daarnaast zijn de kosten voor WordPress in vergelijking met andere opensource CMS systemen vrij laag om het meeste ontwikkelwerk al gedaan is.
  • WordPress is continue in ontwikkeling daarmee zijn er gemiddeld 8 updates per jaar die met één druk op de knop zijn te installeren.
  • Mobiel, tablet en desktop? WordPress websites zijn responsive waardoor ze goed ook goed op je mobiel en tablet getoond worden.
  • Ben je net opzoek naar een specialistische tool? Dan is er vast en zeker je al iemand een keer voor geweest. En dat is zo fijn aan WordPress, er is een zee aan plugins beschikbaar. Zo hoef je het wiel niet 2x keer uit te vinden en heb je vaak gratis of soms tegen een kleine betaling een oplossing op maat.
  • WordPress is zoekmachine vriendelijk en met de juiste tools is je site daardoor goed online zichtbaar en vindbaar.

Nadelen:

  • Wanneer er veel verschillende plugins geïnstalleerd zijn kan WordPress vrij traag worden. Bij The Content Boutique maken we gebruik van servers die zijn geoptimaliseerd om jouw website snel te vertonen. Daarnaast adviseren we altijd om plugins die niet in gebruik zijn uit jouw CMS te verwijderen.
  • WordPress is enorm populair en daarom ook in trek bij hackers om een lek te kunnen vinden waarmee zij spam kunnen verspreiden.
  • Net als je planten thuis heeft ook WordPress het nodige onderhoud nodig. Om te beginnen met de updates die door Worpress zelf worden aangeboden.
  • Je hebt voor de wat grotere klussen toch wel wat technische kennis nodig. Maar geen paniek, daar helpen we je bij The Content Boutique graag bij. Neem een kijkje bij onze services.
comments
post a comment