198 West 21th Street, Suite 721
Email: hello@yourdomain.com

The Content Boutique

Yes, je website is zo goed als ready-to-go! De hoogste tijd om op de knop te drukken en live te gaan. Here’s the thing met het launchen van je website – iedereen en zelfs hun overgroot tante heeft er wel iets over te zeggen. En daar zitten ook echt goedbedoelde adviezen bij van mensen over missende komma’s, typfouten of missende links.
Het laatste wat je wilt is dat deze kleine missers, jouw enthousiasme van de launch doen verdampen. En echt ze willen je écht helpen maar soms is het aanhoren van deze kleine errors een teleurstelling en kunnen ze jouw blijdschap compleet onderuit halen. Dus om er zeker van te zijn dat je niks mist, hebben we 10 checks voor je op een rijtje gezet.

10 tips voor de launch van je website

 1. Test het contactformulier
  Een veel vergeten check is of het contactformulier wel goed functioneert. Worden alle ingevulde velden wel goed ontvangen? Stuur een paar keer een test om te controleren of alles wel goed is ontvangen. Check dit ook gelijk voor het nieuwsbrief aanmeldformulier.
 2. Schakel hulptroepen in
  Vraag je beste vriendin, buurvrouw en partner om de hele site ondersteboven te keren met de focus op grammatica, typfouten en komma’s.
 3. Copyright
  Check, check en dubbel check voor copyright issues! Zorg dat je er absoluut zeker van bent dat je beelden, filmpjes of de muziek die je gebruikt van jou zijn of vrij te gebruiken. Het kopiëren van afbeeldingen van Pinterest hoort daar absoluut niet bij, deze beelden zijn niet beeldrecht vrij.
 4. Test elke link die je tegenkomt
  Doorloop de hele website en klik op iedere link die je tegenkomt om te controleren of deze werkt. Daarnaast is het ook goed om te checken of je de link in hetzelfde venster wilt laten open of in een nieuw tabblad. Wanneer je een link naar een interne pagina stuurt is het prima om deze in hetzelfde venster te laten openen. Als je een link naar een externe pagina wil sturen is het verstandiger om deze in een nieuw tabblad te laten openen. Anders verwijs je jouw bezoek regelrecht naar een andere website toe, de kans is groot dat je die bezoeker niet meer terugziet.
 5. Controleer de diverse devices
  Je hebt uren aan je site gewerkt vanaf je 13 inch MacBook en het ziet er allemaal spik en span uit maar dan open je de website op een huge Imac en blijkt je grootste nachtmerrie waar te worden. Niks klopt meer, alle afbeeldingen zijn onscherp… Drama! Zorg er dus voor dat je gedurende het design proces de site op diverse devices checkt. Een Iphone is geen Android toestel en een MacBook geen DELL computer. Je wilt geen klanten mislopen doordat je site niet goed functioneert.
 6. Update de Footer informatie
  Een veel voorkomende misser is het ontbreken van de juiste Footer informatie. Zorg ervoor dat de copyright informatie, de algemene voorwaarden, Privacy Policy en de contact informatie juist is ingevuld.
 7. Voeg een Favicon toe
  Een Favicon is een klein icoontje in het tabblad van je browser. Je kan een klein onderdeel of eerste letter van je merknaam/ logo hiervoor gebruiken. Het geeft net even een professionelere uitstraling dan dat het favicon van WordPress of Magento e.d. er nog in staat.
 8. Check de geautomatiseerde verzendmails
  Vooral bij een webshop zijn er veel geautomatiseerde berichten die de klant ontvangt. Lees al deze emails zorgvuldig door en pas ze aan naar je huisstijl.
 9. Het formaat van de afbeeldingen
  Er is niks zo vervelend dan een trage laadtijd van je website. Dit is ook een veel voorkomende “afhaker” door de bezoeker. Naast dat de server van je website voldoende capaciteit moet hebben is het ook belangrijk de afmetingen en het aantal dpi’s van je afbeeldingen te checken.
 10. Social buttons
  Facebook, Instagram en YouTube allemaal kanalen om jouw klant op de hoogte te houden van waar je mee bezig bent. Zorg er daarom voor dat je alle links naar je social media nog eens checkt. Gemiste kans al er een page 404 tevoorschijn komt.

Alles gecheckt? Dan rest mij niets meer te zeggen dan: Pop the champagne!

post a comment